دورهمی برنامه نویسی

IDE چیست سلام دوستان امروز می خواهیم درباره IDE صحبت کنیم و با ویژگی های آنها آشنا شویم و در ادامه به معرفی بهترین آنها بپردازیم. پس با ما همراه

IDE یک جعبه ابزار آماده برای برنامه نویس

IDE یک جعبه ابزار آماده برای برنامه نویس
IDE چیست
 
سلام دوستان امروز می خواهیم درباره IDE صحبت کنیم و با ویژگی های آنها آشنا شویم و در ادامه به معرفی بهترین آنها بپردازیم. پس با ما همراه باشید. اما بهتر است قبل از تعریف IDE یک شناختی از خود این کلمه داشته باشیم.
کلمه Integrated Development Environment یا IDE که ازکلمه های Integrated به معنی یکپارچه یا مجتمع ، Development یا توسعه و Environment یا محیط تشکیل شده  که با  کنار هم قرار دادن این واژه ها، به جمله فارسی محیط یکپارچه ( مجتمع ) توسعه می رسیم.
 
 IDE در برنامه نویسی یعنی:
یک محیط برنامه نویسی که مجموعه ای از نرم افزارها، شامل: ویرایشگر کد برنامه (Code Editor)، کامپایلر (Compiler)، دیباگر (Debugger) و در نهایت رابط گرافیکی یا GUI  را در یکجا جمع کرده و در اختیار برنامه نویس قرار داده است تا بتواند به راحتی و بدون دغدغه کدهای برنامه خود را تولید کند. در واقع به برنامه نویس توسعه دهنده و به محیطی که یک برنامه نویس در آن برنامه نویسی می کند محیط توسعه می گویند.
 
ویژگی های مشترک تمام IDEها:
  1. ویرایشگر سورس کد
این ویژگی باعث می شود که بتوانید در آن، کدهای مورد نظر را بنویسید و آنها را ویرایش کنید که به اصطلاح به آنها Source Code Editor گویند. در واقع این ویرایشگر محیطی است که برنامه نویس کدهای خود را درون آن وارد می کند و کدی که نوشته است توسط کامپایلر یا مفسر تبدیل به زبان ماشین و در نهایت اجرا می شود که از نظر کارکرد بسیار شبیه به ویرایشگر های کدهای HTML متنی است.
  1. کامپایلر یا مفسر
کامپایلری که در IDE تعبیه شده است کد نوشته شده در Source Code Editor را تبدیل به برنامه اجرایی می کند و اگر لازم باشد برنامه بصورت خط به خط توسط مفسر بدون نیاز به کامپایل شدن اجرا می شود.
  1. ابزارهای ساخت اتوماسیون
تمامی فرآیند های مربوط به کامپایل، تفسیر یا Interpret و Debug همگی توسط IDE انجام می شود.
  1. اصطلاح کننده خطا
همه IDE ها دارای Debugger هستند تا متوجه شوند که کجای Source Code برنامه مشکل دارد.
 
IDEهای معروف را می شناسید؟
  • ویژوال استودیو
  • ایکلیپس
  • اندروید استودیو
  • نت بینز
  • سابلیم تکست
آیا برنامه نویس ها ی وب هم نیز نیاز به IDE دارند؟
یک برنامه نویس وب اگر می خواهد وب سایت های حرفه ای یا نرم افزارهای کاربردی تحت وب حرفه ای بنویسد نیاز به یک IDE قوی دارد . درست است که با یک ویرایشگر متنی ساده مثل Notepad هم می شود یک وب سایت را بدون مشکل طراحی کرد اما با داشتن یک IDE حرفه ای، انعطاف پذیری برنامه نویس بسیار بالا می رود و مجبور نیست که چرخ را دوباره اختراع کند.
 
پس چرا برنامه نویسان وب از IDE استفاده نمی کنند؟
یکی از دلایل این می تواند باشد، با توجه به اینکه اکثر زبان های برنامه نویسی وب نیازی به کامپایل شدن ندارند بنابراین نیازی به IDE  ندارند و IDE هایی که در وب استفاده می شود بیشتر یک Debugger زبان جاوا اسکریپت محسوب می شوند. بنابراین نیاز چندانی هم به IDE نیست. اما وقتی صحبت از یک نرم افزار مالی ، یک نرم افزار اتوماسیون ، یک سیستم مدیریت محتوای وب و ... می شود دیگر نمی توان نقش یک IDE قوی را در نظر نگرفت زیرا در چنین شرایطی حتما نیاز به Compiler  وجود دارد.
 
با این تفاسیر می توان گفت:
 زمانیکه می خواهیم یک وب سایت استاتیک طراحی کنیم که کدهای HTML و CSS و برخی اوقات جاوا اسکریپت رادر خود دارند، شاید نیاز چندانی به داشتن یک IDE نباشد اما زمانیکه صحبت از وب سایت های داینامیک برای یک برنامه کاربردی تحت وب یا طراحی نرم افزارهای موبایل می شود باید به فکر استفاده از یک IDE قوی بود.
 
 
+ نوشته شده در  سه شنبه 7 بهمن 1399ساعت 16:03  توسط fattahi